Apple tvrdí, že nedokáže dešifrovat komunikaci vedenou přes FaceTime a iMessage

Apple HQ

V reakci na zprávy a spekulace, které byly publikovány o skandálu s neoprávněným sledováním údajů o osobách americkou vládou, vydala firma Apple prohlášení, ve kterém uvádí počty vládních požadavků na sdělení údajů o uživatelích.

Za posledních šest měsíců obdržel Apple 4 – 5.000 žádostí o sdělení údajů, týkajících se 9 – 10.000 uživatelů či zařízení. Tyto žádosti byly zaslány od federálních, státních a místních úřadů. Apple tvrdí, že každá žádost je prověřována jejím právním oddělením a může být i odmítnuta. Apple dále uvádí, že většina žádostí se týká běžné kriminální činnosti jako jsou kráděže, pohřešování osob a podobě.

Apple také uvádí, že neuchovává data o poloze svých uživatelů, údajích o hledání v mapách či jejich dotazech na asistenku Siri. Apple také údajně odmítl poskytnout americkým úřadům některé informace neboť k nim nemá přístup – toto se týká komunikace vedené přes FaceTime a iMessage. Dle Applu je tato komunikace šifrována na celé cestě mezi oběma komunikujícími stranami a Apple tato data neumí dešifrovat.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply