Parallels Access – připojte se z iPadu ke svému Macu

PAX_PAX_Launchpad_for_Mac_web_v2_f4da9d774f

Firma Parallels je uživatelům Apple známá již delší dobu neboť z její dílny pochází nejstarší řešení emulace systému Windows na OS X určené pro ty, kteří nutně potřebovali spustit Windows na svém Macu.

Parallels nyní přichází s unikátním řešením pro vzdálený přístup na váš Mac z iPadu. Již nějakou dobu sice existují různá konkurenční řešení, nicméně žádné z nich nevyřešilo problém s tím, že OS X není přizpůsoben dotykovému ovládání. Až Parallels Access se podařilo tento problém vyřešit.

Nastavení je poměrně jednoduché: celé řešení se skládá z aplikace pro iPad a tzv. „agenta“, což je program, který je nutné nainstalovat na váš OS X počítač. Dále je nutné si zřídit uživatelský účet u Parallels. Po přihlášení obou zařízení k tomuto účtu již je na iPadu vidět OS X počítač a je možné se k němu připojit a začít pracovat. Spojení probíhá přes SSL a je šifrováno za pomocí 256-AES klíče.

Řešení to ovšem není nejlevnější: 79,99 USD/rok a každý počítač (k dispozici je i verze pro Windows – zatím jako beta a zdarma nicméně i ta bude zpoplatněna.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply