Apple potvrdil prezentaci novinek na 22.října – čekají nás nové iPady, MacPro a další

apple_oct_invite

Dnes se potvrdily spekulace a Apple rozeslal pozvánky na prezentaci novinek dne 22. října v 10 hodin pacifického času (19.00 hodin středoevropského času). Představení proběhne tradičně v Yerba Buena Center v San Franciscu.

A jaké novinky můžeme očekávat?

S téměř jistotou můžeme počítat s představením iPadu 5, který bude mít svůj vzhled odvozený od iPadu mini, tzn. s užším rámečkem po stranách. Bude poháněn novým procesorem A7, který absolvoval svou premiéru v novém iPhonu 5S. Otázkou zůstává zda bude mít i vestavěný snímač otisku prstů.

Další novinkou zřejmě bude iPad mini s retina displejem. Vzhledem k větší spotřebě energie a tím pádem nutnosti zabudovat baterii s větší kapacitou bude zřejmě jeho design mírně upraven – jeho tloušťka se nepatrně o 2 mm zvětší.

Vysoce pravděpodobně můžeme očekávat i oznámení o zahájení prodeje MacPro (pravděpodobně na konci listopadu) a také dostupnost nového OS X Mavericks.

Dále se spekuluje o uvedení nové generace Apple TV a další generace MacBooků Pro s novými procesory Intel Haswell, které se již dodávají v nových MacBook Airech.

Vyloučena nejsou ani další překvapení, zejména z oblasti softwaru – iWork či nové verze některých profesionálních aplikací jako např. Aperture či LogicPro.

Nechme se tedy překvapit. My vám dění na prezentaci opět přineseme v živém komentovaném zpravodajství.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply