Microsoft vydal Office pro iPad

office_for_ipad_on_home_screen1

Po několika dnech spekulací dnes opravdu šéf Microsoftu Satya Nadella na tiskové konferenci představil Microsoft Office pro iPad.

Word, Excel a PowerPoint jsou k dispozici ke stažení zdarma jako samostatné aplikace. Po stažení je možné soubory prohlížet, nicméně k tvorbě nebo editaci dokumentů bude zapotřebí mít předplatné služby Office 365. Soubory se budou synchronizovat přes cloudovou službu Microsoftu OneDrive.

Microsoft již vydal Office pro iPhone a to v červnu loňského roku. Její plná funkčnost také vyžaduje předplatné Office 365.

Otázkou je, nakolik bude tento počin mezi uživateli úspěšný neboť již relativně dlouhou dobu existují aplikace jako např. Documents, které umí se soubory Office pracovat a to včetně editace a jsou zároveň zdarma…

Vydání Office pro iPad také jistě postihne prodeje tabletů s Windows RT, jejichž hlavním prodejním argumentem byla dlouhá výdrž na baterie při použití ARM procesoru a dostupnost nativních aplikací MS Office. Vypadá to, že se Microsoft se systémem Windows RT pomalu loučí…

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply