Jak odstranit problémy v aplikaci Apple Mail pro OS X

Pokud máte problém se zpomalením aplikace Mail na vašem Macu či není možné v aplikaci vyhledávat nebo se dokonce některé maily zobrazují nekorektně, máme pro vás tip jak se pokusit tyto problémy odstranit.

Nejprve však aktualizujte aplikaci Mail na její poslední verzi. Dále pak odstraňte obsah vaší spamové složky a složky obsahující vymazané maily.

Nyní máme k dispozici dva úkony, které by měly zlepšit chování aplikace:

1. Znovu sestavit

Mail_znovu_sestavit

Po spuštění aplikace zvolte jeden ze svých e-mailových účtů a v menu Schránka zvolte Znovu sestavit. Tento krok opakujte u každého z e-mailových účtů. Upozorňujeme, že v případě, že vaše schránka obsahuje velké množství e-mailů, může tato operace trvat i několik hodin a v případě IMAP a Exchange účtů budou maily znovu staženy ze serveru, proto je nutné mít v těchto případech k dispozici internetové připojení.

2. Reindexace

Tento postup je vhodný pokud není možné v aplikaci vyhledávat, či se aplikaci nedaří vůbec spustit. Postup je následující:

Ukončete aplikaci Mail pokud je spuštěna. Ve Finderu přidržte tlačítko Option a v menu zvolte Otevřít a Knihovna. Otevřete adresář: Knihovna > Mail > V2 > MailData. Ze složky MailData si přetažením na plochu zazálohujte všechny soubory obsahující v názvu „Envelope Index“. Spusťte aplikaci Mail a ta si automaticky znovu vytvoří soubory „Envelope Index“. Tato operace opět může trvat poměrně dlouhou dobu pokud máte v Mailu uloženo velké množství e-mailů.

Ve většině případů by měly tyto dva postupy odstranit vaše problémy s aplikací mail. Doufáme, že tento tip bude pro vás užitečný.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply