Jaké novinky můžeme čekat od WWDC 2014?

wwdc2014

Již v úterý nás čeká jeden z velkých svátků všech fanoušků Applu: zahájení vývojářské konference WWDC na jejímž začátku představí Tim Cook během své keynote nové produkty, které Apple v dohledné době chystá. Co tedy letos můžeme od Apple očekávat?

– iOS 8: nebude se jednat o tak radikální změnu jako když Apple představil iOS 7. Můžeme očekávat spíše vylepšení stávajícího systému plus přidání některých nových funkcí jako je například očekávaný Healthbook, který bude zaznamenávat mnoho informací týkající se uživatelova zdravotního stavu, jeho fyzické aktivity apod. To vše zejména za pomoci nějakého zařízení typu iWatch, jehož představení ovšem ještě na této WWDC neočekáváme. Vylepšení by se měla dočkat i mapová aplikace a to zejména v přesnosti dat a informací o veřejné dopravě. Je možné, že se i dočkáme možnosti multitaskingu u iPadu. Siri nyní bude spolupracovat se službou na identifikaci hudebních skladeb Shazam. Vylepšeny a zejména zjednodušeny by měly být i notifikace a upozornění.

– OS X 10.10: očekáváme také aktualizaci operačního systému pro Macy s interním kódovým označením Syrah. Jeho vzhled bude více inspirovýn designem iOS. Dočkáme se i nových funkcí, o nichž opět máme zatím jen minimum informací. Snad jen že se týkají mapové aplikace, kalendáře a mailu.

Nechme se tedy překvapit jaké že novinky to pro nás Apple chystá. Přímý přenos můžete sledovat v pondělí od 19.00 našeho času.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply