Astropad: používejte svůj iPad jako grafický tablet ke svému Macu

Máme pro vás tip na netradiční ale velice praktické využití vašeho iPadu při práci s grafickými programy na vašem Macu. Aplikace Astropad dokáže proměnit váš iPad v plnohodnotný grafický tablet se kterým můžete pracovat na vašem Macu v grafických programech jako je například Photoshop, Lightroom, Illustrator, Pixelmator a další.

Komunikace mezi iPadem a Macem může probíhat buď přes rozhraní USB nebo přes Wi-Fi. Celý proces připojení je velice jednoduchý a po jeho dokončení se na displeji iPadu objeví zrdcadlový obraz displeje plochy vašeho Maca. Při práci nepociťujete žádnou prodlevu, vše je naprosto plynulé a vykreslování obrazu na iPadu má zpoždění pouhých 12ms při rychlosti 60 fps.

Astropad setup

Astropad setup

Astropad podporuje stylusy od různých výrobců, které umí pracovat s citlivostí na tlak – např. všechny modely od Adonitu, Wacomu (modely určené pro iPad), dále Apple Pencil (v ČR v současné době bohužel stále nedostupná), Pogo Connect 2, Hex3 JaJa.

Astropad existuje i ve verzi Mini, která je určená pro iPhone. Ta nyní podporuje 3D Touch u iPhonu 6s a 6s Plus, takže je možné detekovat až 256 úrovní tlaku na displej a tím umožnit kreslení tenčích či silnějších čar při různém tlaku na displej.

Astropad si rozhodně zaslouží pozornost všech, kdo používají grafické programy ve spojení s tabletem. Oněch 20 EUR, které aplikace na App Storu stojí se bohatě vyplatí ve chvíli, kdy si nemusíte ke svému Macu pořizovat žádný grafický tablet a vystačíte si se svým stávajícím iPadem.


 

 
Stáhněte si Astropad na App Storu zde:

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply