Editor fotografií Pixelmator byl aktualizován na verzi 2.2 „Blueberry“ a přináší spoustu nových funkcí

pixelmator

Pixelmator je kvalitní program pro úpravu fotografií pro ty co zrovna nepotřebují všechny funkce Photoshopu a také svoji cenou stojí na zcela jiném stupni než produkt od Adobe.

Smile_preview

Verze 2.2 přínáší více než 100 nových funkcí – pojďme si některé s z nich představit:

– Shapes: Pixelmator umožňuje pracovat s křivkami a vektorovou grafikou. Nová verze přináší nové možnosti-novou paletu Shape Style, která umožňuje detailní nastavení křivek, např. barvy, velikosti štětce, stínování apod. Program nyní obsahuje  více než 40 druhů křivek, které jsou uživateli k dispozici a dále je zde možnost jejich importu. Důležitou funkcí je možnost převodu textu na křivky. Jakýkoliv text je nyní možno převést na křivky a dále tak s ním pracovat.

Vectors_preview

– Paint Selection: Pixelmator nyní obsahuje nový nástroj s názvem Paint Selection Tool. Tento nástroj je jakýmsi hybridem mezi štětcem a  magickou hůlkou tak jak je známe z Photoshopu. Umožňuje jednoduše vybírat plochy stejné barvy, která je automaticky vyznačena a vybrána.

Nature_preview

– Light Leaks: Další přídavek do sekce efektů. Obsahuje 8 různých editovatelných světelných efektů.

– Vectormator: Režim, který po aktivaci (stisknutím Command-Shift-V) odstraní všechny nástroje a volby nedůležité pro práci s vektory, takže se uživatel může plně soustředit na práci s křivkami a typografií.

 

Upgrade na novou verzi je pro existující zákazníky zdarma. Pro ostatní je cena aplikace 13,99 EUR a ke stažení je zde.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply