Nechcete aby vám americké úřady prohledávaly vaše dokumenty uložené v cloudu? Zkuste Jottacloud!

Jedná se totiž o cloudové úložiště, které se nachází v Norsku, tudíž mimo jurisdikci amerických úřadů, což je v souvislosti s aférou Prism dobré vědět.

Jottacloud_icon

Jedná se o standardní cloudové úložiště tak jak je známe v podobě např. Dropboxu, Sugarsyncu apod. Uživatelé mají k dispozici zdarma kapacitu 5GB s tím, že placené rozšíření služby přináší neomezený úložný prostor za velice zajímavé ceny: pro desktop je to 6 USD/měsíc, pro mobil pak 3 USD/měsíc.

Služba je samozřejmě multiplatformní – k dispozici jsou klienti pro Windows, Mac OS X, iOS a Android. Verze pro iOS je univerzální jak pro iPhone (iPod Touch) tak i pro iPad. Z aplikace je možné streamovat multimediální soubory přímo do AppleTV.

Jottacloud_1

Podporovány jsou sdílené složky pro práci a sdílení dokumentů v týmu. Soubory jsou aktualizováy ve chvíli, kdy je některý z členů týmu uloží.

Jottacloud_2Jottacloud_3

Je také možné synchronizovat celé složky z vašeho počítače.

Pokud je pro vás soukromí důležité a nechcete nechat vaše soubory v cloudu, který je v dosahu amerických úřadů, je tato služba velice zajímavou variantou. Nicméně je třeba si uvědomit, že je zapotřebí data ochránit i na cestě mezi vaším zařízením a cloudovým úložištěm.

Jottacloud je k dispozici zde.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply