Budou služby Flickr a Vimeo integrovány do iOS7?

flickr-vimeo_logo

Nepotvrzené zprávy hovoří o tom, že s příchodem iOS7 přibyde počet sociálních služeb integrovaných přímo do systému tak, jak je tomu již dnes v případě Facebooku či Twitteru. V této souvislosti se hovoří o videoslužbě Vimeo a včera akutalizovanému Flickru. Dle serveru 9to5Mac to alespoň tvrdí zdroje blízké Applu.

Obě služby by byly integrovány do jádra systému, takže by si uživatel nastavil své přístupové údaje pouze jednou a to v systémové aplikaci Nastavení. Poté by již bylo možné odkudkoli sdílet vybraný obsah na tyto sociální sítě. Obě služby již dnes mají své aplikace pro iOS nicméně toto řešení by bylo pro uživatele podstatně jednodušší a pohodlnější.

Pro Apple by toto byl další krok směrem od služeb Google, které se postupně snaží ze svého ekosystému dostat pokud co možno nejdále. Vlastníkem Flickru je Yahoo, které již nyní dodáva informace do vestavěných iOS systémových aplikací – Počasí a Akcie. Vimeo je potom přímým konkurentem YouTube (vzpomeňme na odstranění YouTube aplikace z těch systémových v iOS6).

Pro obě zmíněné služby by tento krok pak znamenal citelný nárůst  provozu a počtu nových uživatelů tak jak se to již stalo v případě Twitteru po jeho integraci přímo do iOS.

Nechme se tedy překvapit, WWDC se již rychle blíží…

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply