Recordium – vyspělá iOS aplikace na nahrávání a editaci hlasových poznámek (a do 1.6. je na App Storu zdarma)

recordium icon

Pokud pracujete častěji s hlasovými poznámkami, pravděpodobně se porozhlédnete po sofistikovanějším řešení než je standardně dodávaná aplikace Diktafon. Řešení třetích stran je několik a my si dnes představíme aplikaci, která se na App Storu objevila nedávno a navíc je do soboty 1.6. na App Storu k dispozici ke stažení zdarma: Recordium

 

Aplikace ukládá pořízené audiozáznamy do oddělených složek. Po spuštění se objeví jejich seznam spolu s jednotlivými nahrávkami. Ty mohou být filtrovány dle klíčových slov, názvů nebo pozámek, které lze k jednotlivým nahrávkám přidávat po jejich dokončení.

Recordium main view

Nové nahrávání se spouští po stisku ikony malého mikrofonu a může být kdykoliv přerušeno stisknutím velkého červeného tlačítka uprostřed či ukončeno stisknutím tlačítka Stop hned vpravo.

Recordium record view

Stisknutím tlačítka zvýrazňovače můžeme během nahrávání označit důležité části, kte kterým se chceme později vracet. Můžeme na jednotlivá místa časové osy také přidávat poznámky, obrázky či klíčová slova.

Recordium editingRecordium note view

Aplikace také umožňuje editaci jednotlivých částí audio záznamu. Můžeme například z označené části vytvořit nový audiosoubor a to včetně všech poznámek, které k tomuto segmentu byly přiřazeny.

Recordium trim

Pro nahrávání máme k dispozici několik formátů (AIFF, WAW, CAF, MP4) a tři samplovací frekvence (8, 22 a 44,1 kHz), které lze navzájem kombinovat. Můžeme si proto zvolit, zda preferujeme kvalitu či chceme šetřit místem.

Jednou ze silných stránek aplikace Recordium je sdílení vytvořených audio souborů. Je možné je nejen poslat standardně e-mailem ale aplikace spolupracuje i s rozšířenými službami jako je např. Dropbox, Evernote, Box.com či Instashare.

Recordium není jedinou aplikací na pořizování a editaci audio poznámek. Ovšem její všechny funkce jí řadí na pomyslnou špičku. Je také optimalizována jak pro iPhone a iPod Touch tak i pro iPad.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply