Apple vydal Logic Pro X

LogicProXcover

Dlouho se mezi uživateli Logicu Pro spekulovalo o tom, zda vůbec bude Apple pokračovat v jeho vývoji, stejně jako se stále uživatelé Aperture ptají zda se vůbec někdy dočkají verze 4. Apple včera všechny překvapil a na App Storu se objevila nová verze Logic Pro X.

Logic Pro je profesionálním nástrojem pro hudebníky a producenty. Jedná se komplexní nástroj k zaznamenávání MIDI i audio dat a jejich následnou úpravu a mix. Je zde možné použít spoustu plug-inů a to jak přímo od Apple tak od vývojářů třetích stran.

Logic_1800x500-75

Co tedy přináší Logic Pro X za novinky a vylepšení?

– nový vzhled: designéři poněkud upravili vzhled aplikace o kterém vývojáři tvrdí, že umožní uživatelům lepší přístup ke všem ovládacím prvkům a zrychlí jejich práci s programem. Toto tvrzení potvrdí či vyvrátí až dlouhodobé používání a proto je zatím brzy na hodnocení zda byl toto krok správným směrem.

– track stacks: uživatel má nyní možnost spojit několik spolu logicky souvisejících stop (např. všechny bicí, vokály apod.) spojit do jednoho „balíčku“. Tato funkce umožňuje kromě zpřehlednění práce také k další práci se všemi stopami uloženými v balíčku najednou.  Třeba je všechny poslat do libovolného efektového vstupu apod.

Logic_TrackStacks

– vylepšený mix: u obrazovky mixu došlo k různým drobným vylepšením sloužícím ke zjednodušení a zpřehlednění práce.

Logic_mixer

– vylepšení editoru notového záznamu: tento editor byl vylepšen především ve směru čitelnosti a přehlednosti. Nová je funkce pohledu na různé stopy najednou.

Logic_scoreEditor

– virtuální bubeník: tento nový plug-in modul umožňuje naprogramovat si vlastního bubeníka a to z 15 různých podkladů dodaných 15 bubeníky, s nimiž se dá dále pracovat a upravovat je. Byly přidány také nové kvalitní samply bicích nástrojů.

Logic_Drummer800x500-75

Kytarista a producent Jim Dalrymple měl možnost s Logicem Pro X pracovat již nějakou dobu a natočil zajímavé video zaznamenávající použití a zvuky nového virtuálního bubeníka.

Video je k dispozici ke shlédnutí zde:

– další plug-iny: Bass Amp – basové kombo, 7 nových kytarových efektových krabiček, vylepšený modul Vintage Keyboards, nový Retro Synth a Arpeggiator.

Logic_Arpeggio800x500-75

– nová knihovna zvuků: knihovna obsahující zvuky a smyčky byla přepracována a byly přidány nové zvuky od renomovaných zvukových designérů.

Logic_SoundLibrary

– flex pitch: další z novinek umožňůje uživateli dolaďovat audio záznam. Obsahuje také funkci konverze audio záznamu na MIDI data.

Logic_FlexPitch

Logic Pro X stojí 179,99 EUR a na App Storu je ke stažení zde.

 

Spolu s programem Logic Pro X byl zároveň vydán Logic remote, který umožňuje ovládat Logic Pro X z iPadu. Tato aplikace je zcela zdarma a je možné ji stáhnout z App Storu zde.

LogicRemote480x480-75

 

Apple také zároveň vydal novou verzi MainStage 3, což je aplikace určená k ovládání Logic Pro X během živého hraní. Ta je k dispozici za 26,99 EUR na App Storu zde.

MainStage800x500-75

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply