OS X Mavericks tipy: jednoduchá tvorba PDF souborů, offline diktování a dočasné vypnutí notifikací

apple-osx-mavericks-logo

Nový OS X Mavericks v sobě ukrývá mnoho nových funkcí a vylepšení ale některá z nich jsou uživateli docela rafinovaně skryta. Přinášíme vám proto tyto články, kde vás postupně budeme seznamovat s těmito systémovými novinkami, které vám pomohou zjednodušit práci s OS X.

Tvorba PDF souborů – pokud uživatel chtěl vytvořit PDF soubor v předchozí verzi OS X Mountain Lion, bylo potřeba otevřít menu tisku a zvolit funkci Uložit jako PDF ve spodní části dialogového okna. Tato funkce v OS X Mavericks zůstává, je ovšem možné pdf soubor vytvořit rychleji a jednodušeji již z menu, pokud zvolíme Soubor > Exportovat jako PDF.

Export_pdf

Diktování bez připojení k internetu – Funkce diktování využívá pro svou práci internetové připojení. Je ovšem možné potřebné soubory stáhnout na disk a používat tuto funkci i bez připojení k internetu. V Předvolbách systému zvolte položku Diktování a řeč a zaškrtněne volbu Používat vylepšené diktování. Všechny potřebné soubory se pak stáhnou. Ovšem jejich velikost je téměř 500MB.

Offline_diktovani

Funcke Nerušit v Oznamovacím centru – pokud si nepřejete dočasně zobrazovat upozornění z Oznamovacího centra, je možné použít funci Nerušit. Jak se k ní dostanete? Jednoduše – stačí pouze potáhnout potáhnout okno Oznamovacího centra směrem dolů a objeví se přepínač s touto funkcí.

Oznamovaci_centrum_nerusit

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply