Prodlužte si výdrž vašeho iPhonu pomocí externí baterie

solar_powerbank

Výdrž baterií je aktuálním tématem pro všechny výrobce mobilních telefonů. Apple věnuje problému výdrže baterie dlouhodobě velkou pozornost a vynakládá nemalé prostředky jak do vývoje nových technologií tak do zkoumání možností jak spotřebu co nejvíce snížit. Nicméně všichni ti uživatelé, kteří pravidelně a často používají například fotoaprát, stahují data z internetu a hlavně ti, co používají programy využívající GPS navigaci vědí, že vestavěná baterie má své limity a její omezená výdrž může velice nemile překvapit.

Kapacita baterie iPhonu 5S je 1570 mAh, což by mělo dle vyjádření Applu stačit na 10 hodin hovoru. Nicméně používání některých aplikací (viz výše) a datového připojení výdrž baterie rapidně snižuje. Řešením tohoto problému je použití externích baterií. Uživatelé mají v zásadě možnost si zvolit mezi dvěma možnostmi: buď zvolí externí baterii zabudovanou v krytu telefonu, který se přes systémový konektor „nacvakne“ na telefon a slouží zároveň jako ochrana telefonu, nebo je možné použít externí baterii, kterou k iPhonu připojíme standardním kabelem. Obě varianty mají svá pro i proti. V prvním případě sice nemusíme s sebou nosit kabel ale kryt se zabudovanou baterií podstatně zvětší tloušťku i hmotnost přístroje. V druhém případě musíme mít s sebou kabel ale po nabití je telefon stále stejně lehký a tenký. Je pouze na uživateli, jaké řešení mu více vyhovuje.

Externích baterií je na trhu nepřeberné množství. Hlavním kritériem, kterým bychom se měli kromě ceny řídit je kapacita externí baterie. Je možné zakoupit baterie s kapacitou až 10.000 mAh, což je dostatečná kapacita k nabití iPhonu více než 6x, což už je poměrně solidní výdrž. Některé baterie také umoňují nabíjet více zařízení najednou, což může být v mnoha situacích výhodou. Ceny se pohybují od několika stokorun až po několik tisíc v závislosti na výrobci, kapacitě a dalších vlastnostech.

Zajímavé modely externích baterií včetně těch umožňujících solární dobíjení najdete například na webovém obchodě iVylepseni.cz.

 

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply