Pro Apple začne pracovat Marc Newson – jeden z nejuznávanějších designérů a blízký přítel Jonyho Ivea

Apple posílil svůj designérský tým. A nový úlovek stojí opravdu za to: blízký přítel Jonyho Ivea a jeden z nejuznávanějších světových designerů Marc Newson.

Marc_Newson

Newson se věnuje designu nábytku ale také třeba aut, fotoaparátů či třeba hodinek. Se svým kolegou a blízkým přítelem Jony Ivem pracovali společně například na nedávné charitativní práci pro aukční síň Sotheby. Navrhli spolu praovní hliníkový stůl a také svoji verzi legendárního fotoaparátu Leica.

Marc Newson je rodilý Australan žijící od roku 1997 v Londýně. K jeho klientům patřil například Ford, Nike, Pentax či australské aerolinie Quantas.

Newson se zatím nebude stěhovat do Kalifornie ale bude pracovat z Londýna a do Cupertina bude pouze často dojíždět. Můžeme také spekulovat zda již tandem Ive + Newson nespolupracuje již delší dobu například na designu tajemných iWatch, které bychom možná mohli vidět již toto úterý během Apple keynote.

Nechme se překvapit, nicméně faktem zůstává, že Apple má nyní k dispozici jeden z nejtalentovanějších párů průmyslového designu na světě.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply