Oficiálně potvrzeno: Apple uvedl iPhone 6, iPhone 6 Plus a Apple Watch

iPhone6

Na dnešní keynote v kalifornském San Francisku se potvrdily všechny spekulace – Apple zde představil nový iPhone 6, iPhone 6 Plus a také Apple Watch.

iPhone 6 má úhlopříčku 4,7 palce, mírně zaoblené rohy a spouštěcí tlačítko se přesunulo na bok přístroje. Rozlišení displeje je 1334×750 pixelů. Tloušťka je 6,9 mm. Pohání jej nový procesor A8 jemuž sekunduje koprocesor M8.

iPhone 6 plus má úhlopříčku 5,5 palce a tloušťku 7,1 mm. Rozlišení displeje je 1920×1080 pixelů.

Oba modely mají vylepšení fotoaparát. Rozlišení zůstalo na 8 megapixelech ale jednotlivé pixely jsou větší než u předcházejících modelů – jejich velkost je nyní 1,5 micronu. Clonové číslo je f/2.2. iPhone 6 umí natáčet HD video v 1080p při frekvenci 60 snímků za vteřinu a v režimu Slow motion dokonce 240 snímků za vteřinu v rozlišení 720p. Vylepšena byla detekce obličeje, kontrola expozice, zrychlení se dočkal autofokus a iPhone 6 Plus má dokonce vestavěnou optickou stabilizaci objektivu.

Podporovány jsou LTE datové přenosy až do rychlosti 150 Mbit/s a podporován je také protokol VoLTE. iPhone 6 zvládá více než 20 LTE frekvencí.

Wi-Fi používá standard 802.11ac a podporuje volání přes Wi-Fi. Hovor, který začne přes Wi-Fi může plynule bez přerušení pokračovat za použití VoLTE.

iPhone 6 podporuje nový platební systém Apple Pay, který využívá technologii NFC se zabezpečením s pomocí TouchID.

iPhone 6 bude v prodeji v USA od 19. září a do konce roku v dalších 150 zemích.

 

One More Thing..

Apple_Watch

Apple poté představil i svůj nový produkt: chytré hodinky Apple Watch. Dotekový povrch tvoří safírové sklo. Hlavním ovládacím prvkem je postranní kolečko alias Digital Crown. Uživatelské rozhraní je ovládáno právě tímto kolečkem v kombinaci s doteky. Dalším ovládacím prvkem je hlas, neboť Apple Watch má vestavěného digitálního asistenta Siri. Apple Watch funguje pouze ve spojení s iPhonem. Přijímá notifikace, je možné z nich uskutečnit hlasový hovor, prohlížet  mapy, odpovídat na SMS a obsahuje mnoho dalších funkcí. Těm se budeme věnovat v samostatném článku.

Apple Watch se bude vyrábět ve dvou velikostech a třech modelech: Apple Watch, Apple Watch Sport a Apple Watch Edition. Apple také dává možnost kombinace různých řemínků a to jak v materiálech tak v barvě a tvaru.

Apple Watch budou v prodeji zkraje roku 2015.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply