Apple nutí vývojáře omezovat funkčnost jejich aplikací při práci s iCloud Drive

GoodReader iOS

Série kontroverzních omezujících nařízení Applu pokračuje: vývojáři populární aplikace GoodReader aktualizovali svůj produkt na verzi 4.8.0. Bohužel tato nová verze má značně omezenu funkčnost ve vztahu k práci s iCloud Drive. Konkrétně bylo znemožněno vytváření nových složek na iCloudu, mazání složek na iCloudu a v neposlední řadě také přesouvání souborů a složek na iCloudu. Vývojáři se za tato omezení omlouvají a vysvětlují celou situaci tím, že se museli podrobit podmínkám, které Apple pro vývojáře stanovil.

Jedná se již o druhý známý případ okleštění funkčnosti aplikace z důvodu nepochopitelných omezení ze strany Applu – v minulých dnech museli vývojáři aplikace Transmit omezit funkčnost své aplikace  ve vztahu k iCloud Drive. A shrnuli svůj problém s Applem takto: “Bylo nám [Applem] řečeno, že zatímco naše aplikace pro iOS smí stahovat obsah z iCloud Drive, nemůže na něj nahrát jiný obsah než ten, který byl vytvořen samotnou aplikací.” Poté se zvedla vlna odporu uživatelů a Apple umožnil aby se do Transmitu původní funkce vrátily.

Vypadá to tedy, že problémy má i Apple co se týče rozhodování a uplatňování kontroverzních požadavků, které někdy jdou proti zájmům uživatelů a nesmyslně omezují funkčnost aplikací. Celkově za posledních několik let má Apple zásadní problémy se svým softwarovým týmem, problémy jsou jak s iOS tak se softwarem pro Mac. Ale o tom zase jindy…

 

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply