Jak snížit objem přenášených dat v iOS 9

Nově vydaný iOS 9 v sobě skrývá mnoho nových funkcí. Některé však v továrním nastavení spíše uživatelům komplikují život a to třeba tím, že „užírají“ z jeho datového limitu u operátora více dat než je nezbytně nutné.

Podíváme se tedy na to, jak je možné jednoduchým způsobem snížit objem přenesených dat:

1. Vypněte funkci Wi-Fi Assist

Otevřete Nastavení a zvolte položku Mobilní data. Pod seznamem aplikací, které mají přístup k datovým přenosům nově najdete položku Wi-Fi Assist. Tato funkce v případě nekvalitního či slabého Wi-Fi signálu automaticky aktivuje přenos dat přes mobilní připojení. Tuto funkci tedy vypněte.

 

2. Vypněte mobilní data pro iCloud Drive

V Nastevení zvolte položku iCloud a dále položku iCloud Drive, kde je zapotřebí vypnout volbu použití datových přenosů ve chvíli, kdy zařízení není připojeno k Wi-Fi. Synchronizace tedy bude probíhat pouze při připojení k Wi-Fi. Pokud je pro vás důležitá průběžná synchronizace kdekoliv, tuto funkci nevypínejte.

 

3. Vypněte automatickou aktualizaci aplikací na pozadí

V Nastavení zvolte položku Obecné a dále Aktualizace aplikací na pozadí. Tuto volbu vypněte. Aplikace se tak budou aktualizovat pouze při připojení k Wi-Fi a vzhledem k jejich velikosti nebudou konzumovat váš drahocenný datový limit..

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply