iMac Pro – nejrychlejší Mac v historii

iMac Pro

 

Tento týden začal Apple prodávat delší dobu avizovaný iMac Pro, který se stal nejvýkonnějším macem vůbec.

Za výkon si ovšem uživatelé nemálo připlatí – základní konfigurace s osmijádrovým procesorem Intel Xeon taktovaném na 3,2GHz, 32GB RAM, 1TB SSD a grafickou kartou Radeon Pro Vega 56 s 8 GB paměti stojí 139.990,- Kč včetně DPH. Nejvyšší možná konfigurace s osmnáctijádrovým(!) procesorem, 128GB RAM, 4GB SSD a grafikou Radeon Pro Vega 64 s 16 GB paměti pak přijde na úctyhodných 402.390,- Kč včetně DPH.

Každý model je pak vybaven 27 palcovým 5K monitorem s rozlišením 5120 x 2880 bodů se svítivostí 500 nitů. Na zadní části displeje pak najdeme 3,5 mm audio výstup, čtečku pro SDXC karty, čtyři USB 3.1 porty, čtyři Thunderbolt 3 (USB-C) porty a také 10Gb Ethernet.

Vzhledem k poměru cena/výkon se nový iMac Pro bude zamlouvat zejména VR a herním vývojářům, grafikům, animátorům a dalším kreativním profesím. Apple zároveň vydal aktualizaci video editačního programu FinalCut Pro X, který umí nyní zpracovávat 360 stupňové video. Apple také aktualizoval Logic Pro X , Compressor a Motion tak aby také tyto programy dokázaly plně využít potenciálu nového hardwaru v iMacu Pro.

Mnoho kreativních profesionálů stále čeká na modulární a rozšiřitelný stroj neboli novou verzi MacPro. Pro ostatní, kteří požadují výkon a nepotřebují svůj Mac hardwarově rozšiřovat, je nový iMac splněným snem.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply