Copy – cloudové úložiště nabízející zdarma kapacitu 15GB

copy logo

Copy je služba, která nabízí ukládání dat do cloudu a nabízí zdarma kapacitu až 15GB. Na tomto poli se tak přímo střetává se zavedenými službami typu Dropbox, Box.com či Sugarsync. Jak se tedy od nich odlišuje a co umí?

Účet si vytvoříte po registraci na webových stránkách. Během registračního procesu si můžete stáhnout nativního klienta pro OS X. Po jeho spušťění si aplikace vytvoří složku Copy, která je umístěná v domácím adresáři uživatele.

Copy folder

 

Od této chvíle se tato složka synchronizuje s cloudovým úložištěm stejným způsobem jako např Dropbox. Na rozdíl od Dropboxu však máte k dispozici celých 15GB úložného prostoru zdarma a další kapacitu je možno přikoupit až do hodnoty 500GB za částku 149 USD ročně.

Uložené soubory je možno dále sdílet a to buď veřejně nebo pouze s uzavřeným okruhem lidí (např. jen rodina). Neexistuje omezení velikostí souboru proto je možné tuto službu využít i pro zasílání takovýchto souborů místo příloh k e-mailu.

copy email

Pro iOS je možné si z App Storu stáhnout příslušnou aplikaci, ze které je možno přistupovat na cloudové úložiště a stahovat z něho soubory nebo je naopak nahrávat.

 

K vašim datům máte samozřejmě také přístup přes webový prohlížeč, klientský software je kromě OS X a iOS k dispozici pro Android, Windows a Linux.

Copy je zajímavou alternativou k již existujícím cloudovým službám. Její funkce jsou v podstatě totožné ale na rozdíl od ostatních nabízí více úložného prostoru zdarma…

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply