NoteSuite – udělejte si pořádek ve svých datech

NoteSuite podobě jako známá aplikace Evernote je určena k pořizování poznámek různého typu a jejich následnou anotaci, třídění a archivaci. Umí vytvářet a spravovat seznamy úkolů a spoustu dalších funkcí včetně synchronizace dat mezi iPadem a Macem. Zde je jednou z mála slabých míst: existuje aplikace pro iPad a Mac, nikoliv klient pro iPhone. Ale začneme hezky od začátku:

Pořizování poznámek: probíhá buď z klávesnice nebo kreslením. Poznámky se dají označit pro snadnější vyhledávání klíčovými slovy. Dají se také vkládat odkazy mezi jednotlivými slovy. Do poznámek se dají také importovat fotografie, které lze základním způsobem editovat a popsat. Dají se pořídit i hlasové poznámky a ty vložit do dokumentu. Aplikace také umí importovat webové stránky přímo z prohlížeče.

 

NoteSuite_1NoteSuite_4

Organizace dat: Vyhledávání je silnou stránkou – můžeme v dokumentech hledat pomocí klíčových slov, máme k dispozici tzv. aktivní složky (něco na způsob Smart folders v OSX) i obyčejné složky k ukládání jakýchkoliv dat. Silnou stránkou aplikace je i vytváření a organizace úkolů. Můžeme úkolům přidělit prioritu, začátek i plánované ukončení a nastavit připomínky.

NoteSuite_2

Synchronizace dat: Verze pro iOS i Mac OS X jsou synchronizovány přes iCloud, změny se mezi platformami projevují téměř okamžitě a uživatel má možnost přístupu k datům i v offline režimu.

Práce s PDF soubory: Toto je jedna z nejsilnějších stránek NoteSuite. Aplikace umožňuje převod dokumentů z Office i iWork do pdf formátu a jejich další anotaci a zpracování. Je možné do dokumentu vkládat poznámky, kreslit, zvýrazňovat text apod.

NoteSuite_3

Stručný závěr: nabízí se srovnání s populární aplikací Evernote. NoteSuite jsou na rozdíl od Evernote placené aplikace nicméně poté již neplatíte za synchronizaci dat (u Evernote ano ale až od určitého objemu dat). Evernote nemá tak propracované editační nástroje pro pdf formát. NoteSuite je také trochu napřed v práci s úkoly a to i přes to, že Evernote ve své poslední aktualizaci přidal podporu připomínek. Trochu nevýhodou může být absence klienta pro iPhone.

NoteSuite je bohužel v současné chvíli k dispozici pouze na americkém App Storu. Verzi pro iPad můžete aktuálně se slevou za 1,99 USD stáhnout zde a verze pro Mac je nyní se slevou za 4,99 USD.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply