Které funkce přebral iOS7 od jailbreak komunity? A které funkce ještě v iOS chybí?

Jailbreak komunita již několik let uživatelům přináší různé užitečné systémové funkce a doplňky o kterých se Apple domníval, že je uživatelé nepotřebují nebo že by by jim příliš „komplikovaly“ život.

Začalo to již v dobách kdy iOS neuměl provádět některé základní funkce jako je například možnost kopírování a vkládání textu. Od té doby se komunita vyvíjející různé systémové doplňky neustále rozšiřovala. Se vznikem aplikace Cydia byl najednou uživatelům k dispozici jakýsi centrální zdroj ze kterého bylo možno získat různá rozšíření systému ať již byla placená či zdarma. A také uživatelů kteří prováděli jailbreak svého telefonu či později iPadu nadále přibývalo.

Apple samozřejmě tyto aktivity pečlivě sledoval. A kromě záplat systému, které by jailbreaku zabránily také čas od času pragmaticky některé funkce, které do té doby byly dostupné pouze na Cydii, začlenil do nových verzí iOS.

Pojďme se tedy podívat, která oblíbená vylpešení, do této chvíle pouze dostupná po provedení jailbreaku telefonu, Apple přidal do iOS a které v něm prozatím chybí:

 

Control Center – nahradí v iOS7 populární SBSettings a aplikaci Flashlight. Nyní bude již přístup ke spouštění některých důležitých systémových funkcí (Bluetooth, Wi-FI apod.) otázkou jednoho gesta na displeji.

Control_Center SBSettings

Nový multitask manager – nyní obsahuje náhledy obrazovek jednotlivých spuštěných aplikací a tahem vzhůru je umožní ukončit. Stejnou funkci do této doby zastával populární tweak Auxo.

Auxo Multitask_ios7

V iOS7 bude nyní možné vložit libovolné množství aplikací do složky. K tomu dřível sloužilo vylepšení s názvem Infinifolders.

Infinifolders

 

A které z populárních vylepšení zatím Apple do nové verze iOS nezahrnul?

 

Infinidock – možnost umístit více aplikaci do spodní lišty s aplikacemi ve které se dá listovat do strany

infinidock

Infiniboard – možnost umísti více aplikací na obrazovku. Velice užitečná funkce, díky které nemusime mít příliš mnoho obrazovek plných ikon s aplikacemi.

infiniboard

Lockinfo – Apple stále uživatelům neumožňuje sledovat libovolné notifikace na zamčené obrazovce a nenabízí jim možnost alespoň jednoduché reakce na ně z prostředí zamčené obrazovky. Například odpovědět na přijatou SMS zprávu bez nutnosti odemknout telefon a vstoupit do aplikace Zprávy.

lockinfo

Mute Icon – pokud uživatel vypne zvuk tlačítkem na boku přístroje, iOS zatím žádným způsobem na tuto skutečnost v systémové liště neupozorní.

mute_icon

 

Máte na svém telefonu proveden jailbreak? Jaké jsou vaše oblíbené tweaky?

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply