Seriál Aplikace pro mobilní fotografii – 1. díl, část druhá: Camera+

Camera+ od vývojářů ze studia Tap Tap Tap byla jednou z prvních aplikací pro iOS, která nahrazovala vestavěnou aplikaci na pořizování fotografií, přidala možnost aplikace filtrů a navíc umožňovala upravené fotografie i sdílet s ostatními uživateli. Od těchto začátků však již uběhl nějaký čas ale Camera+ stále zůstavá jednou z nejpopulárnějších foto aplikací na App Storu.

Při pořizování fotografií máme k dispozici oddělené  nastavení ostření a expozice. Aplikace má vestavěnou stabilizaci, samospoušť v rozsahu 5-30 sekund a také dávkové snímání (byť v nižším rozlišení). Máme zde manuální ovládání blesku včetně režimu trvalého svícení. Můžeme si nechat zobrazit kompoziční mřížku, ukazatel vyrovnání horizontu či živý náhled hodnot ISO.

CameraPlus_screen

Editace a úprava pořízených fotografií je jednoduchá a intuitivní. Nejprve máme možnost aplikovat úpravy osvětlení scény, kde máme k dispozici několik režimů včetně například simulace použití blesku, zadního svícení, portrétního nasvícení apod. Dále máme možnost fotografii natáčet či převracet a v případě nutnosti také oříznout.

CameraPlus_clarity

Dalším krokem je aplikace vestavěných efektů a filtrů rozdělených do několika kategorií. Vývojáři umožňují uživatelům si některé filtry dále dokoupit. Od verze 3.9 přibyla důležitá novinka: nyní je možné jednotlivé filtry na sebe vrstvit, kombinovat jejich intenzitu a docílit tím dalších nečekaných kombinací. Nakonec je možné k fotografii přidat rámeček.

CameraPlusFilters

Samozřejmostí je sdílení upravených fotografií e-mailem, zprávou či přes sociální síte jako je Twitter, Facebook či Flickr.

CameraPlusShare

Camera+ je intuitivní a zároveň velice užitečná aplikace jak pro začínající tak i pro zkušené mobilní fotografy. K dispozici je na App Storu za 1,79 EUR zde.

 

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply