Jak připravit váš iPhone k dalšímu prodeji

Mnoho uživatelů iPhonu uvažuje o nákupu nového modelu 5S a aby se nákup nového přístroje alespoň trochu vykompenzoval, budou se  zřejmě snažit svůj stávající model prodat ať již v bazarech, na on-line fórech či někomu známému. Jak ale postupovat abyste mohli bezpečně svůj stávající iPhone prodat? Zde pro vás máme krátký návod:

– Záloha

Nejprve je nutné zálohovat stávající data a synchronizovat mediální obsah. Nejjednodušší způsob je připojení iPhonu k počítači přes iTunes a provést zálohu dat. Dále je potřeba provést synchronizaci. Nezpomeňte importovat do počítače vaše fotografie, např. pomocí iPhoto. Pokud používáte zálohování přes iCloud, proveďte následně i tuto zálohu.

– Vypnutí iMessage

Abychom se vyhnuli budoucím komplikacím s posílání iMessage, je třeba nyní službu na stávajícím iPhonu vypnout: otevřete Nastavení, dále zvolte Zprávy a vypněte iMessage.

– Zrušení registrace iPhonu u Apple

Pokud máte registrováno sériové číslo vašeho iPhonu u Apple, přihlašte se pod svým AppleID na stránky My Suport Profile, zvolte ze seznamu svůj iPhone a klikněte na tlačítko Unregister.

– Vymazání obsahu iPhonu a obnovení továrního nastavení

Dále je nutné smazat vaše stávající data a obnovit tovární nastavení. Otevřete Nastavení, dále zvolte Obecné, dále zvolte Obnovit a klikněte na volbu Smazat data a nastavení.

Toť vše. Nezapomeňte vyjmout svoji SIM kartu. Nyní je váš iPhone připraven na cestu k novému majiteli.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply