Focus 2 – vylepšete kreativně své fotografie

Focus_2_icon

Vývojáři ze studia Macphun Software, tvůrci populárního FX Photo Studia, uvádí na trh další zajímavou foto aplikaci, která pomůže vylepšit vaše fotografie.

Focus 2 je nástroj, kerý umožňuje uživateli zvýraznit část fotografie tím, že simuluje tzv. nízkou hloubku ostrosti nebo tzv. tilt-shift efekt. Nízká hloubka ostrosti je obvykle dosažena nastavením co nejnižšího clonového čísla při pořízení fotografie. Fotografovaný objekt na který fotograf zaostří je poté na výsledné fotografii ostrý ale pozadí (a částečně i popředí) fotografie je rozmazáno, takže se oči diváka soustředí na fotografovaný objekt. Focus 2 se snaží tohoto efektu docílit na již existujících fotografiích, takže může pomoci výsledný dojem z dané fotografie výrazně vylepšit.

Focus2_screen1

 

 

Další zajímavou funkcí tohoto softwaru je simulace tzv. tilt-shift efektu, který díky selektivnímu rozsostření zobrazuje část fotografie jako miniaturu.

Focus2_screen2

 

Focus 2 dále umí kretivně pracovat s makro fotografiemi, přidávat vinětaci, vylepšovat barevnou saturaci, ořezávat fotografie a obsahuje ještě mnoho dalších funkcí.

Focus 2 ukládá fotografie v nativním formátu při zachování všech upravených parametrů či umí exportovat do formátu jpg, png nebo tiff.

Focus 2 je k dispozici ke stažení na Mac App Storu za zaváděcí cenu 8,99 EUR, která je platná pouze do konce roku 2013.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply