Pixelmator pro iPad je konečně zde!

Máme dobrou zprávu pro všechny příznivce fotografie – jeden z nejlepších programů na úpravu fotografií pro Mac nyní konečně přichází v iOS verzi pro váš iPad. Pixelmator pro iPad byl představen během říjnové prezentace Applu a nyní se objevil v App Storu za 4,49 EUR.

Pixelmator se po svém uvedení ve verzi pro Mac OS X stal populární alternativou k Adobe Photoshopu – má mnoho podobných funkcí, jednodušší ovládání a hlavně podstatně nižší cenu. Verze pro iPad nezůstává nijak pozadu.

Soubory je možné importovat z lokální knihovny fotografií na iPadu nebo stáhnout z iCloud Drive. Vytvořit nový soubor můžeme i bez importu stávající fotografie nebo za použití fotoaparátu na iPadu.

Pixlemator_1

Po importu má uživatel k dispozici nástroje na úpravu snímku: barevné korekce, efekty, odstranění nechtěných elementů z fotografie, redukci efektu červených očí, štětce k malování a mnoho dalších. Dále je nutné zmínit možnost pracovat ve vrstvách ve stylu Photoshopu.

Většina efektů je aplikována pomocí štětce, tzn, že uživatel tažením prstu po problematickém místě zvolí místo úpravy. Takto můžeme upravovat saturaci barev, odstranit efekt červených očí, zesvětlit či ztmavit části snímku apod.

Pixelmator_2

Všechny změny pak vidíme v živém náhledu.

Pixelmatr take podporuje malování pomocí štětců s různými tvary. Obsahuje i podporu pro tlakově citlivé stylusy, které se pro malování hodí asi nejvíce.

Pixelmator_3

Hotové dílko je pak možné exportovat v různých formátech – podporovány jsou: psd, jpg, png.

Pixelmator pro iPad dokonce podporuje funkci Continuity, tzn. pokud jej máte nainstalován jak na iPadu tak na Macu, je možné úpravy, které začneme dělat na iPadu pak v klidu dokončit doma na Macu. Super.

Pixelmator pro iPad je jednou z nejlepších aplikací pro úpravu fotografií, která je v současné době k mání a s cenou, která vzhledem k možnostem programu je opravdu více než vstřícná.

Pixelmator pro iPad je ke stažení zde, jeho varianta pro Mac pak zde.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply