Jak vybrat parádní kryt na iPhone?

I když vypadá bytelně, opak je pravdou: každý iPhone je velmi křehké zařízení, které potřebuje efektivní ochranu i při běžném používání. Bez krytu výrazně riskujete poškození a tak i snížení funkčnosti přístroje. Pokud kryt ještě nemáte, kupte si ho – poradíme, na co si rozhodně musíte dát pozor.

 

Univerzál? Tak na ty velký pozor

V první řadě je nutné výběr podřídit typu iPhonu. Rozhodně se nevyplácí kupovat kryty, u kterých výrobci uvádějí, že jsou použitelné i na jiné typy telefonů. V takovém případě je to mnohdy sázka do loterie. Kryt totiž nemusí úplně přesně sedět, čímž se jeho funkce výrazně snižuje a vlastně jako by neexistoval. Vybírejte proto pouze kryt na iPhone 5, iPhone 6 apod, dle vašeho modelu.

01

Typ, materiál i provedení krytu musí odpovídat vašim potřebám

iPhone kryty je nutné vybírat i podle toho, jak často a kde přístroj používáte. Pokud například používáte přístroj často v prašném prostředí či jiných extrémnějších podmínkách, je třeba tomu výběr přizpůsobit apod. V současné době jsou na trhu kryty z materiálu plast, kov (většinou hliník) a k dostání jsou i kryty dřevěné. Liší se od sebe cenou a hlavně vlastnostmi. Obecně platí, že čím tvrdší materiál, tím vyšší ochrana. Z hlediska ceny i funkčnosti vycházejí nejlépe kryty hliníkové. Jedná se o optimálně tvrdý a současně lehký materiál, který je i zárukou ochrany při pádu. Je možné mít i kryty voděodolné či se speciální protiskluzovou úpravou. Co se týče designu, v tomto případě neexistují žádná omezení. Díky bohaté nabídce je možné vlastně cokoliv. Můžete si dokonce nechat vyrobit kryt s vlastním motivem.

02

Na co ještě nezapomenout

Je také důležité, aby byla pouzdra na iPhone 4 i všechny ostatní dobře omyvatelná. Používejte i další ochranné prvky jako je fólie na displej či kryt na konektory.

 

Zajímáte se o novinky ze světa iPhone? Nic vám neunikne, když budete sledovat novinky a aktuality zde.

 

[Tento článek je komerční prezentace]

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply