Pixave – chytrý způsob jak organizovat fotografie a další obrazové soubory na vašem Macu

Na App Storu se objevila nová aplikace, která jistě potěší všechny uživatele, kteří uvítají možnost komfortním a přehledným způsobem organizovat své fotografie a další obrazové soubory.

Podporány jsou všechny nejpoužívanější formáty: JPEG, JPEG 2000, GIF (včetně animovaných), PNG, TIFF, ICNS, BMP, ICO, PSD, AI, EPS, SVG, TGA a RAW. Pixave také dokáže importovat a integrovat soubory z Affinity Designeru, Affinity Photo, iDraw, Pixelmatoru a Sketch 3.

Soubory jsou ukládány v knihovně. Pixave umí pracovat s více knihovnami mezi kterými lze přepínat. V rámci knihovny je možné soubory třídit do složek a uživatelsky definovaných “Smart collections”, které umožňují třídění dle různých kategorií pro rychlé vyhledávání.

pixave-interface

Vyhledávání je silnou stránkou Pixave. Unikátní je vyhledávání souborů dle barvy. Jednotlivým souborům lze přiřazovat značky (tags), které také slouží k rychlému vyhledávání.

pixave-color-and-tag

Součástí Pixave je i funkce pro pořizování snímků obrazovky a do jak pouze aktivního okna, celé obrazovky, celé webové stránky či pouze zvolené oblasti. Je zde možnost nadefinovat klávesové zkratky pro jednotlivé operace.

Pixave má také vestavěný prohlížeč, který navíc umožňuje editovat metadata. Vestavěný prohlížeč PDF souborů umí uložit jakoukoliv stránku v PDF dokumentu jako samostatný soubor.

Další užitečnou funkcí je export a konverze souborů včetně změn velikosti a to i v dávkách. Podporován je dokonce export do formátu ePub.

Pixave je sofistikovaný nástroj pro organizaci vašich obrazových souborů pro mnoho uživatelů může být i plnohodnotnou náhradou Adobe Bridge.

Pixave si můžete stáhnout na App Storu za přijatelnou cenu 9,99 EUR zde.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply