Pixelmator 3.2 přidává podporu editace videa

Pixelmator vydal Pixelmator Pro verzi 3.2. Nová aktualizace přidává klíčové nové funkce do editoru obrázků macOS, včetně možnosti upravovat videa v rámci aplikace, nové způsoby vytváření pohyblivých návrhů, podporu nových formátů videa a animovaných obrázků, šablony sociálních médií a další.


„S přidáním funkcí pro úpravu videa v Pixelmator Pro nebylo provádění rychlých úprav videí nikdy snazší,“ řekl Simonas Bastys, hlavní vývojář ve společnosti Pixelmator. „Uživatelé mohou provádět všechny nejdůležitější úpravy – zkracovat a ořezávat videa, upravovat jejich barvy, kombinovat je s textem, obrázky a tvary, aplikovat masky a dělat mnohem víc – aniž by museli opustit Pixelmator Pro.“


Při úpravách videí v Pixelmator Pro mají uživatelé přístup ke konkrétním šablonám videa, zcela novým ovládacím prvkům videa a vrstvám. Ovládací prvky na plátně zahrnují přehrávání, ztlumení, čištění a nástroje pro úpravu chování začátku a konce videí v kompozicích s více videi. Při práci s vrstvami na videu fungují stejně jako vrstvy na statických obrázcích v Pixelmator Pro. Mělo by být rychlejší a jednodušší vytvářet vícevrstvé pohyblivé návrhy, přidávat text, tvary a další do vašeho video obsahu.


Pokud jde o nové šablony, můžete využít nové možnosti úprav videa a vrstev s 4K filmovými tituly, šablonami filmových sociálních sítí a dalšími. Šablony jsou plně přizpůsobitelné, takže je můžete upravit pro použití v budoucích projektech úprav.
S Pixelmator Pro 3.2 mohou nyní uživatelé otevírat Live Photos zachycené zařízeními iOS. Podporovány jsou i další nové soubory, včetně podpory souborů .MP4, .MOV a GIF. Pixelmator Pro také využívá klíčové technologie Mac, včetně Core ML, Metal a Swift, slibující rychlý výkon, a to i na počítačích Mac s M1 a M2.


I když je úprava videa klíčovou novou funkcí v Pixelmator Pro 3.2, stále nabízí stejné nástroje pro úpravu fotografií, které uživatelé očekávají, včetně nástrojů pro úplné nastavení barev a podpory raw souborů pro více než 600 fotoaparátů.
Pixelmator Pro také obsahuje ilustrační nástroje, včetně kompletní kolekce vektorových nástrojů a předem připravených inteligentních křivek. V Pixelmator Pro můžete otevírat a upravovat soubory .SVG.

V Pixelmator Pro můžete také snadno malovat, částečně díky podpoře Metal, která slibuje příjemný zážitek z malování a věrné prolnutí barev. Abychom vám pomohli vytvořit širokou škálu návrhů, existuje v Pixelmator Pro více než 200 přizpůsobitelných hotových šablon návrhů, včetně šablon pro plakáty, příspěvky na sociálních sítích, životopisy, prezentace a další.


Core ML – ML je zkratka pro strojové učení – umožňuje řadu nástrojů pro úpravu obrázků poháněných umělou inteligencí, včetně ML Enhance, ML Denoise, Remove Background, ML Match Colors, Quick Selection, Select Subject, ML Super Resolution, ML Crop a Select and Mask. Nástroje jako ML Enhance a ML Crop využívají AI k automatickému vylepšení a oříznutí vašich fotografií. Pokud používáte zařízení s technologií Apple Silicon, jsou nástroje ML mnohem rychlejší, včetně 15násobného zlepšení při použití nástroje ML Super Resolution, nástroje pro změnu rozlišení obrazu.


V Pixelmator Pro můžete dělat mnoho a nová podpora úpravy videa dále rozšiřuje všestrannost aplikace. Pixelmator Pro 3.2 je bezplatná aktualizace pro stávající uživatele Pixelmator Pro. Pro nové uživatele je Pixelmator Pro 3.2 k dispozici za 19,99 $, což je 50% úspora ve srovnání s běžnou cenou 39,99 $. Pixelmator Pro vyžaduje macOS Big Sur nebo novější. Můžete navštívit Pixelmator Pro a stáhnout si bezplatnou zkušební verzi nebo zakoupit aplikaci přímo z Mac App Store.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply