AirDrop bude s nainstalovaným iOS 16.2 omezen na pouhých 10 minut

V nadcházejícímu vydání iOS 16.2 od společnosti Apple bude uživatelům iPhone omezeno používání AirDrop v režimu „Everyone“ pouze na 10 minut.

Změna, která je již aktivní v Číně, znamená, že lidé, kteří mají AirDrop nastaven na přijímání přenosů souborů od kohokoli, budou muset tuto funkci každých 10 minut znovu zapnout. Ti, kteří mají nastavení nakonfigurované na „Pouze kontakty“, nebudou ovlivněni. Toto nastavení, bude aktivováno, jakmile vyprší 10minutový časovač.

Apple poprvé představil tuto změnu funkce v listopadu, kdy byla změna provedena na čínských iPhonech. V té době došlo k úpravě, aby se lidem nezobrazovaly obrázky proti Si Ťin-pchingovi a čínské vládě zaslané přes AirDrop.

Očekávalo se však, že Apple zpřístupní stejnou funkci celosvětově a poslední beta verze před vydáním iOS 16.2 ji obsahovala.

Právě prevence nechtěných žádostí je zde klíčová, protože někteří lidé již dříve obdrželi nevyžádané snímky, když byli ve veřejné dopravě nebo se prostě jen pohybovali v jakémkoli veřejném prostoru. Tato změna zabrání tomu, aby někdo náhodně nechal svůj AirDrop otevřený zneužití.

Vzhledem k tomu, že poslední verze před vydáním iOS 16.2 je nyní v rukou vývojářů, je pravděpodobné, že aktualizace bude zpřístupněna veřejnosti přibližně do týdne, pokud nebudou odhaleny jakékoli problémy. Mark Gurman z Bloombergu již dříve poukázal na vydání aktualizace v polovině prosince.

Aktualizace iOS 16.2 přinese některá vylepšení nad rámec vylepšení AirDrop. Uživatelé si například mohou užít novou aplikaci pro společné psaní poznámek Freeform. Majitelé iPhonu 14 Pro mohou zároveň poprvé deaktivovat tapetu na své Vždy zapnuté zamykací obrazovce.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply