Apple vydal aktualizaci iOS 16.3

Apple v pondělí vydal novou aktualizaci iOS 16.3, která zejména vylepšuje mnoho bezpečnostních prvků a přináší například podporu hardwarových klíčů

Tato aktualizace přináší podporu pro hardwarové klíče pro ochranu vašeho Apple ID a cenných dat.

Hardwarový klíč funguje jako druhý faktor dvoufaktorové autentizace, což vám umožňuje jednoduše zasunout hardwarový klíč do zařízení a ověřit při přihlašování.

Použití této funkce je volitelné, ale pokud se pokusíte přihlásit ke svému Apple ID na jiném zařízení, budete se muset tímto způsobem ověřit.

Za zmínku stojí, že hardwarové klíče nebudou pro každého. Jakmile tuto funkci povolíte, uživatelé se nebudou moci znovu přihlásit pomocí šestimístného kódu, což znamená, že ztráta hardwarového klíče vám navždy zablokuje vaše Apple ID, zvláště pokud zapomenete heslo.

Další posílení zabezpečení v iOS a iPadOS 16.3 přichází v podobě pokročilé ochrany dat, která byla původně spuštěna pro zákazníky ve Spojených státech pouze s iOS a iPadOS 16.2, ale nyní je k dispozici po celém světě.

Tato funkce zašifruje více vašich dat na iCloudu, aby vaše informace zůstaly soukromé. Pokud jste se předtím cítili soukromě a bezpečně, počkejte, až upgradujete.

iOS 16.3 a iPadOS 16.3 také přinášejí změny týkající se HomePod a HomePod mini.

Po aktualizaci uvidíte v aplikaci Home nové informace o klimatu místnosti, ve které se váš HomePod nachází, jako jsou údaje o vlhkosti a teplotě.

Využití této funkce bude vyžadovat aktualizaci firmwaru HomePodu na verzi 16.3, takže mějte na paměti, pokud vám tato funkce nefunguje.

Další změna souvisí se zavedením nové výzvy na obrazovce při pokusu o použití HandOff s vaším HomePodem.

Tato verze také odstraňuje některé chyby:

Apple opravil problém ve Freeform kde se některé tahy kreslení vytvořené pomocí Apple Pencil nebo vašeho prstu nezobrazovaly na sdílených tabulích.
Vaše tapeta by se na uzamčené obrazovce již neměla zobrazovat černě.
Při probouzení iPhone 14 Pro Max byste neměli dočasně vidět vodorovné čáry.
Widget Home Lock Screen by nyní měl přesně zobrazovat stav aplikace Home.
Siri by nyní měla pokaždé správně reagovat na požadavky na hudbu.
Požadavky Siri v CarPlay by také měly fungovat korektně.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply