Google Play Music pro iOS konečně přichází

Po dlouhých týdnech odkladů vydal včera Google svou iOS aplikaci Google Play Music. Služba byla spuštěna v květnu nicméně své premiéry na iOS se dočkala až nyní i když na nativní aplikaci pro iPad si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

A co vlastně Google Play Music je? Na rozdíl od iTunes je to cloudové řešení ukládání hudby – uživatel může nahrát do svého cloudového prostoru zdarma až 20.000 skladeb a ty poté poslouchat na libovolném zařízení: PC či Mac – nemají pro službu zvláštní aplikaci, je nutno se přihlašovat přes webové rozhraní. iOS a Android pak mají svého nativního klienta. Hudbu je také možno zakoupit a tyto zakoupené skladby se poté do limitu 20.000 nezapočítávají.

PlayMusic_screen3

Další součástí Google Play Music je tzn. All Access, což je zpoplatněný streaming libovolného hudebního repertoáru ve stylu Spotify či Rdio. Za přístup do All Access zaplatí uživatel 9,99 USD měsíčně. Uživatel si může zvolit ze tří různých přenosových rychlostí. Služba All Access byla zatím spuštěna ve 21 zemích včetně České Republiky.

PlayMusic_screen1 PlayMusic_screen2

Jakákoliv alba, ať už z uživatelské knihovny či ze služby All Access může být označena pro offline přehrávání ve chvíli, kdy uživatel nemá k dispozici internetové připojení. Tyto skladby se pak stáhnou do zařízení.

Uživatelé tak mají nyní alternativu k iTunes a je nyní pouze na nich jakou službu zvolí. Google Play Music pro iOS je na App Storu ke stažení zde.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply