Apple chystá výrazné vylepšení své mapové aplikace v iOS 8

Apple představil svou mapovou aplikaci v roce 2012 při představení iOS 6. Současně v té době odstranil ze systému mapovou aplikaci a mapové podklady od Googlu. Bohužel vlastní řešení Applu ještě v té době nebylo na úrovni, kterou uživatelé očekávali a proto se vůči Applu zvedla vlna kritiky a téměř všichni majitelé iOS zařízení hledali jiné alternativy. Naštěstí Google vydal svou mapovou aplikaci poměrně záhy prostřednictvím App Storu.

Apple se nicméně snaží svou mapovou aplikaci vylepšovat a i když se jedná pochopitelně o běh na dlohou trať, musíme uznat, že za posledních několik měsíců se situace výrazně vylepšila i když k ideálu má stále ještě daleko.

ios_8_maps_transit

Potěšujicí proto byla zpráva serveru 9to5 Mac, který přinesl zprávu o zásadním vylepšení mapové aplikace v plánovaném iOS 8. Nová verze by měla obsahovat nové kategorie zájmových bodů jako například letiště, parky, vlaková nádraží, autobusové zastávky apod. Také by se měl trochu změnit vzhled aby orientace v mapě byla přehlednější. Dalším očekávaným vylepšením jsou pak data o veřejné dopravě. Uživatelé by měli mít možnost nalézt vlakové či autobusové spojení do požadovaného cílového místa. V implementaci těchto funkcí by měli pomoci inženýři, kteří do Applu přišli při akvizicích firem HopStop a Embark.

Mohlo by se vám líbit...

Leave a Reply